Pár szó a táplálkozásról.
Mivel már lassan-lassan kezdem utolérni magam forditásban, ami pesze nem igaz, de azért haladok, észrevettem, hogy egy-egy szádzsuhoz nem tudok olyan részletes táplálkozási tanácsokat adni, mint amilyet szeretnék.
Tegyük fel, hogy valakinek azt javaslom, hűtse magát le. Ezt persze nem én javaslom, hanem Olivér, a szádzsu alapján, de mégis csak én forditom magyarra, és olyankor eszembe jut, hogy ha az áldozat mondjuk beteszi a babfőzeléket a hűtőbe, és utána eszi meg, az attól energetikailag még ugyanolyan forró marad, mintha megmelegitette volna.
Természetesen a legkézenfekvőbb hideg dolog, az a hűtött viz, az igy is hideg, meg úgy is hideg, ugyanez viszont már nem igaz a narancslére, mert az akkor is meleg, ha lehűtitek. A citromos limonádé hideg, a bogyós gyümölcsök is, de a tejjel készült turmix már nem az
A tenger gyümölcsei zömmel hidegek, kivéve az igen aktiv halakat, amelyek húsán is jól látni, hogy nem fehér. A lusta fenéklakók hidegek, kagylók, csigák szintén, a garnéla meleg.
A hétköznapi húsok közül a sertés hideg, a szárnyasok melegek, a vad hús forró. A marha is meleg.
Fehér rizs, burgonya, kenyér, mind meleg étel.
Rántott dolgok, melegek, pároltak hidegek, a nyersen ehető lédús levelek általában hidegek, ahogy pl. az aloe is, ami nagyon sok vizhiányos ember kitűnő tápláléka, itt nagy, hámozatlan leveleket árulnak belőle.
Minél inkább fel van valami dolgozva, annál kevésbé egészséges, és annál melegebb is.
Tehát az energetikai hőfoknak nem sok köze van a valódi hőfokhoz.
Liszt, meleg, rántás, hű de meleg, a habarás is az, a keményitő is, szóval ha sűriteni kell valamit, az nem egyszerű történet ilyen értelemben
Párolva, gőzön párolva sokkal egészségesebb, mint főzve, pláne sütve az étel. A spenót kereket tiz másodpercig időzik a forró vizben, majd jegesbe teszem, kicsavarom, beizesitem szezámolajjal, kis sóval, fokhagymával és kész a köret. Ugyanez mángolddal kicsit tovább. A stresszes emberek gyógyszere a gőzön párolt fehérkáposzta levél. Egyrészt önmagában is rendkivül finom, édes, másrészt minden gyomorbajra, refluxra kitűnő étel.
Paradicsom, hideg, padlizsán szintén, az avokádó meleg, a répe is meleg.
Minden fermentált élelmiszer semleges, azaz bárkinek teljesen megfelelő. Erről majd irok még, egyelőre ezt sem lesz könnyű megjegyezni, legalább is nekem kezdetben gondot okozott. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése